Recap After Use

How did I end up here?

"What the world will never take..."

2007. szeptember 23. 01:08 - barzoj

Én nem is tudom milyen beszámolót írjak...

Szépnevű Dorccal érkeztünk a helyszínre, nem elég hogy tömegnyomor volt a bejáratnál, éppen akkor került megrendezésre a Critical MAss is, szal lehetett kerülegetni a bicikliket. De neh legyen a nevem barzoj ha nem lenne mindig nagy mázlim: Gergőék álltak a sor közepén így nem kellett hátra kullogni! Gergővel amúgyse találkoztam így face to face, talán csak egyszer, pedig éjszakákat msneztünk vagy telefonáltunk végig, egy időben...jó volt téged látni kicsi tesóm! jönnél gyakrabban Pestre!

Node Gergőt el is veszejtettem a bejáratnál (valszeg fenn akadt a secusokon, mert egy másfélkilós nehéztüzelő nikon volt nála :) , mi Dorccal tova sodródván szembekerültünk a "szelíd" többezres tömeggel : hogy lesz ebből első sor? A válasz valahogy még is megfogalmazódott, bár nem fenyegetett rácsnyom bekerültünk a tűzvonalba. - Az orvosi karon érzem magam - nyünyögtem Dorcnak aki csak bólogatott. Rajtunk kívül majdem senki nem beszélt magyarul , ellenben találkoztunk románokkal bőven,de akadtak olaszok, franciák és ötletem sincs hogy a manóba de brazilok is (nagy hillsongosok ám - nézek én májszpészt).

A csapat nem késett, mi érkeztünk másfélórával korábban de így is csoda, hogy láttunk valamit. Felkonferálás blabla, ima meg áldáskérés és aztán: A WE STAND album introjával jöttek. Mindenki ott volt : Joel (ha én ausztrál lány lennék), JD (hajaj ha én talpraesett jónő lennék), a helyes gitáros aki kicsit megemberesedett plusz egy vadiúj gitáros,ami fájt,hogy Marty Sampson nem jött pedig ő aztán az igazi dalszövegíró, viszont mostmár önálló albummal is nyomul (LET LOVE RULE - majd utána nézek), de mázlira jött Brooke Fraser (Lead me To The Cross, Hosanna) és beugrott prédikálni Philip a Youth Pastor (hogy az Ég megáldja :))

Életem első koncertje ahol minden dalt kivülről fújtam! Régiekből is énekeltek nem is keveset, de persze hogy a FREE-t nem (az már túl régen volt). Viszont volt Hosanna, Look to you, One way , Shut on to és még sok más kedvencem. Mivel albumaik többsége (a legfiatalabb kivételével az összes) élő koncertfelvétel, nem volt eltérés cédé és koncert között. Bár JD kicsit kifáradt a végére (ügyeletes ugri-gyerek, pattog össze-vissza) mind derekasan bírta a két és félórás (!!!) dicsit. Joel persze végig szép volt és szépen is énekelt (rutinos öregróka),de sikerült elpattintania néhány húrt az intro alatt (büszke vagyok rá).

Aztán ígyúgyamúgy de magamra maradtam mert Dorc megkereste a nővérét és már nem tudtak visszajutni a kiindulópontra. MERT ilyen még nem volt! Minta a heringek és ez most nem vicc! Kábé állnom sem kellett mert tartottak, mindezek ellenére a lábaim nagyon elfáradtak és a kezeim is a sok csápolástól , mert még ilyen könnyen és ilyen sokáig nem volt sose lelki késztetésem nyitott tenyérrel az égfelé nyúlni.

Philip összecsapott egy félórás három pontos tanítást a Bátorságról, némi ausztrál humorral és hangemelgetéssel majd pedig gyakorlati bemutatóval, egyik pillanatban gondolt egyet és elővetette velünk a telefonjainkat , kb hatezer mobil világított , én a sajátommal megörökítettem (fényképgépet nem lehetett bevinni), de az valami leírhatatlan látvány volt ahogy egy dombnyi távröcsögő pislákolt az éjszakában. (Metaforaként szolgálva lelkeinkre, melyek eképp világítják be ezt az univerzumot). Közben visszakúszott a zenekar és szépen halkan játszani kezdtek majd miután mind megigazultunk jött a One way és a Take it all! Talán ez is volt a zárószám. Negyed tizenegykor be kellett fejezniük a nem túl öreg csendrendelet miatt, én pedig fázva és reszketegen elindultam haza.

Jó sok gondolatot ébresztett bennem ez a koncert. Erikával még siheder korunkban terveztük, hogy talán náluk szolgálhatnánk egy évig, mégis csak mozgalmasabb mint a Bibliasuli de azért ragadna is ránk valami. Nem is akármi. Dehát mindünknek meg van a maga kis álma, nekem személyszerint most több is, és hát valljuk be Ausztrália nem esik útba. Ezzelszemben Los Angeles annál inkább (vagyis nem rég született tervünk most újabb impulzust kapott): Meghát az életmilyenségem is hagy némi kivánni valót magaután néha. De végsősoron maeste felkeltettek bennem valami régen szunnyadó emberit. Türelmet és szeretetet, kedvesebb reményeket... Nem minden keserű és romlott. Ez az igazság vagy ennek kell lennie! Legalább ők emlékeztetnek , ha mostanában más már nem is... kötelezően egybeterelem az összes cdjüket és bizony holnap leutaznak velem! Megmételyezem a lakóközösséget, hátha...Nekem minden a Hillsong Uniteddel kezdődőtt.

4 komment

NOT FOR SALE

2007. szeptember 21. 20:42 - barzoj

KONZUMmániás világunkban lennék én árcédula nélküli amolyan nem eladó,  épphogy megvesztegethetetlen cikk de nem áru. Nem ragasztgatunk semmi cetlit ugye barzoj? Szégyenletes sebességgel karmolom le a vonalkódomat mely a megalkuvásom hírdetője. Ennél mélyebb öneladást soha többé, legyen ez a hisztogramm alja! Leszek ingyenes vagy megfizethetetlen...leginkább PRICELESS! 

 

Szólj hozzá!

Szívrengés :)))

2007. szeptember 20. 21:52 - barzoj

Megvan a jegy! Az akksik töltőn, a szoknya bekészítve, dalszövegek letöltve. A mai koncert csak bemelegítés volt, szombaton elmozdítjuk a PECSA-t. Hatezer darab jegy kelt el!

1 komment

HOME

2007. szeptember 20. 11:12 - barzoj

Tüntetőlegesen örömködtünk Esztukámmal... A program nem egyszerű, ma este koncert, holnap karaoke( huhhu), holnapután A KONCERT! - na arra készülök , fényképgép meg minden, végre élőben is láthatom gyönyörű JD-met... és akkor dicsi meg lelkimagaslatok. WWJD

Ja meg a Titanic kiállítás, bár úgy terveztem , hogy randi lesz belőle de az éter posta is gyalog megy ezekszerint nonembaj! Csillával nézzük meg a hajót! Legalább hallgathatom a pudigját...ezek is bazdmeg!-boldogok! (Adriáltal emlegetett aranyköpés mely tőlem született egy esős héves estén :) jellemző! Szóval Csillum pudingja aminek én csak örülök, mert kifogta a ritkaságból a normalitást. Háh

Nagyi is otthon lesz, szal lesz palacsinta meg meglepetés mert két órával előbb érkezem haza...jáj HOME! ORoszlánbarlang....

Ha jó a kedved üsd a tenyered... :) hideg ván á szécsénnnyin váá

 

Szólj hozzá!

Ejj hiába minden ha szándék...

2007. szeptember 19. 10:46 - barzoj

Mai küldetéseim letudva, mindjárt ebédidő, aztán meg otthon a semmittevés, sértve levés. hülyeség. mindegy...

A mindegyek visznek a sírba : látom. Beletántorulok : érzem. Most pedig hazafutok, ebédhez öltözök. el is mosogatok.

Holnap végre hazamegyek!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása