Recap After Use

How did I end up here?

Inside man

2008. február 01. 09:10 - barzoj

Clive Owen beköltözik egy hétre a bankba (háhá, lelőttem a poént, bocs). Jodie Foster pedig olyan munkát végez ami nekem is jól jönne : mindenről tud mindent és szigorú. Denzel Washington az okos nyomozó : bajusszal és pocakkal. Túszdráma, dráma nélkül mert minden kamu. És belekeveredik egy öregember (najó nem keveredik csak úgy, ő a banktulajdonosa) a háborús bűnösök üldöztetésébe. Semmi sincs véletlenül! Mindenki egyforma ruhában van. Ez nem film ajánló. Kutatás. Hosszú film, állandóan ki kell mászkálni valamiért...egyszer megnézhető. Én is láttam egyszer.

Nicholas Cage béna műhajjal és zorró bajusszal. Csak a kék szemek ... Újabb melodráma: ki fekszik le kivel és kivel nem? Mert a "nem" az alapkonfliktus, majd pedig a tévutak. Minden összefut egy kimondhatatlan nevű nőnél aki a film minden huszadik percében fut, csakhogy lássuk : ad a fittségre.(Futóruhában)

Ismét Űrhajókkal álmodtam. Több volt, átúsztak az égen és itt volt a Finn híradó , meg még néhány külföldi. Ideje lesz elgondolkodni a dolgon, mert inváziós filmet már rég nem láttam. Szép hajók voltak, kivilágítva...

Megint sztrájkol a vasút. Hurrá. De IC biztos lesz...remélem. Vagy muszáj lesz buszon punnyadni. :/

1 komment

12 monkeys

2008. január 29. 22:22 - barzoj

Hogyan kerül Bruce Willis a föld alá? Hogy, hogy nem, újabb apokaliptikus vízió kotyvasz esszenciájaként. Kérdés kettő: hogy kerül az oroszlán a háztetőre?

Mainapság reneszánszát éli a téma, kilencvenhétben talán csak tizenkét majmot érdekelt : vírus lesz a vége. Hogy aztán sokat még se lehessen érteni, kapunk egy kis időutazást és jó sok drogot. Meditatív jelenetek és Brad Pitt furán felfelé néző bal szeme. Tudósok a ketrecben és zsiráfok a hídon, hát ezért a nagy hűhó, hogy szegény Willist még az első világháborúba is elküldik. Aztán kiderül , hogy a para egy kevésbé gyanús ám annál csendesebb őrülttől származik, aki nem keltett elég feltűnést a fioláival meg a nyolc helyre szóló jegyével. És akkor meg van ásva a keresztünk...

Az ilyen filmektől mindig hipochonder leszek, kevésbé fogom meg a kapaszkodót a buszon, kezet mosok kézmosás után, és elfordítom a fejem ha valaki (bárki) tüsszenteni készül hallótávolságon belül. Nem lehet elég óvatosnak lenni, mert mivan ha úgy járok mint Will Smith amikor legenda lett? Hát inkább járjak úgy mint, hogy ne járjak sehogyse és kimaradjak a megmaradásból.

Mindig is okos dolog volt filmekre hallgatni, az olyan összetett : van szakértelem innen onnan. Álmomban sem gondoltam volna , hogy a műbajuszt körömlakk szerű izével rögzítik a pofihoz. De pedig de. És ha a filmben vetített filmeket nem is mindig, a szereplőket már nagy bizonyossággal ismerem fel (őőő ez az a pasi aki játszott az élet csodaszépben, wá olyan kommersz neve volt, de meggyőző tekintete - zhban ez persze nem érne pontot)...

Remélem mindenkinek feltűnt a bazinagy Hungary könyv a reptéri jelenetben!

Szólj hozzá!

Shooter

2008. január 29. 01:45 - barzoj

Mark  Whalberg egymagában leszed húsz embert , a maradék százötvenet sk-mütyikkel intézi el. Mi mindent lehet kapni a bevásárló központokban, aztán otthon, vagy a folyóparton napalmot készíteni belőle. Upsz vöröskód, ezért még szorulni fogok. A sok hülyeség miatt már tuti figyelik a gépemet. Most két hétig megint nem hordhatom az arafat sálamat, gyanús lenne. Becsszó nem csináltam semmit, az a szórás az OBn csak véletlen volt. Nem tudok lőni, bakker megint vöröskód.

Nem szabadna ilyen filmeket néznem, kiújul az üldözési mániám. Konspirációk szülésében alig maradok el Zsolt anyukájától, látszik , hogy számít az a másfél generáció. Mark Whalberget mindig jó ilyen piffpuff szerepekben látni, megfiatalodik tőle. És van legalább egy jelenet ahol fekete izompoló van rajta, mert úgy szép. Régvolt billiárdos jeleneténél láttam rajta legelőször, az győzött meg minden későbbi érzelmemről...pedig az a film B kategóriás volt. A ma esti meg egészen jó... Például megtudtam ,hogy Tennesse a fegyverek fellegvára. Még jó , hogy én délután Coloradot emlegettem, így kevésbé feltűnő.

Azt álmodni ,hogy Pécs Hawaiion van, és , hogy a hátsókertünkben tó van amire leszáll egy rakétára hasonlító űrhajó (amiből kézkilógatva szivarozik valaki) lehet a jele annak, hogy túl sok filmet nézek, vagyis túl sok félét. Rá kell állnom egyre, jajj de nem megy, akkor már inkább a hülyeségek alvás közben. Jó , hogy van még tök sok amit nem láttam és amit most délután nyúltam nagybátyjámtól. Mint például az Ice Age 2. Kicsit gáz Siddel azonosulni, és még gázabb néhány jelenet, minthogy a halott teknősemlős páncélját árusító ex üzlettárs és... és újra kell néznem. Majd kijegyzetelem, elég ijesztő...

Agyam eldobom már ennyi az idő?

Alvás

1 komment
süti beállítások módosítása