Recap After Use

How did I end up here?

hátizsákterelés

2007. augusztus 31. 15:48 - barzoj

Elszontyolódván a pakolástól , inkább leülék ide írni. Mi a bajom? Engem mindig megvisel a hurcolkodás. Örülök is meg nem is... Drága Oroszlánbarlangom, fel sem fogtam még ,hogy megint jön a bolondokháza, kéthetente itt meg ott. Mint a polyva, kikötve két hely között . hm, talán csak a félsz bánt ami attól indult be ,hogy emlékei vannak a tavalyról, a nyomasztó dolgokról. Pedig most igazán más: bizonygatom neki,de ő fél elhinni. Olyan fáradt vagyok pakolni. Honnan tudjam, hogy mi kell és mi nem? Ugyis itthon marad majd valami létfontosságú. Jáj lelkiismeretfurdalás.

jáj

Szólj hozzá!

Roham kocsik

2007. augusztus 29. 15:11 - barzoj

Itt az ideje a világ hasznának belőlem!

A legközelebbi csalódás után, majd amikor újra üressé válik a világom eképp számolok le a fájdalommal: mentős leszek! Kinéztem egy képzést Pécsen ahol amúgyis van két mentőállomás , ha összekötöm a kettőt pompásan kifizetik nekem, tanulok majd és mentek. Hazárdírozó és hülye természetem műve ,hogy függővé teszem a külvilágtól , de így legalább nem kell túl nagy szélviharra számítani és nem is olyan drasztikus mint a zárdába vonulás!

A másik gondolat szál meg az a rögeszme ami üldöz amióta EÜt tanultam és elolvastam két mentős blogját is. A milyen lennék érzés, a mit bírnék ki kérdés, a vajon hősnek születtem-e teoria! Hm, én vagyok az ápoló túlbecsülő, ha már más nem is. Vicces mert még oktatás keretében sem voltam mentőautóban, betegként meg kórházban se nagyon. Khm. Végülis egy-két évbe nem halok bele, mellékállásként hozna is vmit a konyhára, és az egyetem is megmardna, nem utolsó sorban pedig nem maradna időm felesleges dolgokat csinálni, aminek persze nem örülök az az ,hogy kevesebbet járnék haza, dehh valamit valamiért.

Hát idevezetett az a sok film-nézés! Nézzünk valóságot, csináljunk valóságot. Kikövezendő lelkületem építésében ezek az idők lesznek a piramiskövek. Nagy előrelépés. Még nem. De majd. Nem túl sokára.

Szólj hozzá!

12.4.14

2007. augusztus 29. 01:46 - barzoj

Titanic

Még mindig jó film , szakmai szemmel is az... főleg mert néhány sémának tűnő dolog most esett le igazán , sok sok évvel később. Az Óceán szíve legalább olyan jelentős ékszer mint az Egy Gyűrű , és néhány dialóg még most is alapul tud szolgálni nem egy érzelem hullámnak (szinkron az igazi , jó magyarmódra lett kidolgozva). A legelcsépeltebb  téma igen szélsőségesen tálalva , legközelebb kigyűjtök néhány nagy mondást is! DE ami mindíg visszacseng az leginkább ez: "...kivárni a halált vagy az életet, kivárni azt a feloldozást ami már sosem jön el..."  A beleélős embereknek itt lehet meghatódni. Siheder korom első filmes könnycsepjei is ehhez az alkotáshoz kapcsolhatók , és kínos  bevallani : de ma sincs ez másképp. Kate Winslet még mindig gyönyörű pedig távol áll az anorexiától, és Dicaprio (alkatát tekintve közelebb áll az anához) is ugyan olyan vonzó alaknak számít pedig az ízlésem átélt néhány pálfordulatot '98 óta...

A Millenárison Titanic kiállítás lesz szeptemberben, mindenképp hazajövök megnézni.

3 komment

Milyen az íze az élet vizének?

2007. augusztus 27. 19:31 - barzoj

Presser Gábor : A celofán nap meg a papír hold

Én tudtam, hogy ez lesz a vége én tudtam, hogy nem szabad
én kiszámoltam a csillagokból
itt valami most szétszakad.


Én hallottam gyönyörű kürtszót
a felhők mögött szólt,
de a szerelem nap meg a szerenád hold
pont akkor, pont ott volt.

A francba én tényleg tudtam,
de az ember sose tanul
Mert a lemenő naptól megvakul,
a holdtól megvadul.

Én tudtam az első perctől
én tudtam, hogy fájni fog,
mert a celofán nap és a papírhold
pont akkor pont ott volt.

Mégis jó, hogy úgy fáj,
milyen jó, hogy úgy sajog
milyen jó jó jó jó jó,
hogy újra bolond vagyok.

Én tudtam, hogy ez lesz a vége,
én tudtam, hogy nem szabad,
hogy még egy, még egy ilyen
naplemente,
és valami szétszakad.

Az ebédhez járulékként csapódó félpohár (najó van az egy is) sörtől danonászni támadt kedven. PEDIG ezt kéne tanulnom : "gyomor vérzés : Kávézaccszerű hányás - gyomorsavban megemésztett vércseppek miatt. - Ellátás : sokk vagy lapos fekvés..." A szívvérzés milyen színű?

Sírdogáltam tegnap a hamarjában jött érzés miatt de semmi viszontkönny , már megint csak engem hat meg életünk egy Nagy Napja, ma már üvöltöztem miatta anyuékkal. A Generációk Különbsége - hitegetem magam, és félek már nincs is jogom elárulva érezni magam (szóismétlés bázz). De pedig de! A fájdalom - " Nő vagy , egy életen át magadba tudod fojtani" - Marge Simpson. Kicsit uncsi fojtogatni, de amit kékhajú sorstársnő mondott, sajnos igaz. És lehet az is ,hogy nem vagyok igazi jóbarát (legjobb vagymi) , de ezt már apukám mondta . (Istenem , add ,hogy csak a Generációk Különbsége miatt...)

"Égési sérülések ... szeneségés"...stabil oldalfekvés ? "Marószer a gyomorban : nem hánytatjuk, tejet itatunk rá!" - bár a tej elfogyott, jobb nem hánykolódni, nem baszkurálni az ebédnél feltépetteket. Megnemértettség. Csupa indulatszó van a fejemben. Lehet arra is tejet kéne inni...

Állomásköltöztetés. Nem is olyan jó dolog ezt Kikbe tenni, keresek Miket , vagy eladom államikézre a pénzből szigetre megyek és kecskéket nevelek.

Vagy keressünk hajtűket a hajamban, keressünk pilléreket egy újonnan épülő kerítéshez (?) , a legfájdalmasabbhoz mindközül. De persze de! Nem lehetek ennyire hülye !? Minden egyes , de összesen öt-hat évet így sitty-sutty eldobni? Ennyire tényleg nem lehetek. A tüskék jönnek mennek,mit kell lenyelni? (azt nem!) Végülis hasznos (bár kétszínű) és kevésbé fájdalmas taktika az övé : csak a kérdéstől kell elhatárolódni. Ne beszéljünk róla, mert nincs. Ez működött neki három éve. De most nincs  Nincs! Most sajnos Van lesz. Észrevehetően közeledik...

Kedves! Erre nincs forgatókönyvünk , ez kurvára szerzői, ez rohadtul zavarba hoz és ezt hogyan fogja két sör meg a Domb helyre hozni?

Erről nem kérdezek meg több embert, szüleimnek hála már tudom , hogy felesleges. Amit nem akarok hallani azt nem fogom készakarva kicsikarni...

Lassan éljük már a harmadik harmadot, és én csak a felétől csöppentem bele (kuss megérzés! tudom , hogy te megmondtad!)...

A makulátlanság-függőségem , adjuk fel a rutint, hogy ne építsünk KÉTszínre , adjuk fel a jövőt  , hogy kitombolja magát az árultságom? Lehet ez nem kérdés, lehet ,hogy ez akarat... de nem az enyém, nem az enyém!!!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása