Répatorta recept
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:
3 Tojás
200 g porcukor
300 g reszelt sárgarépa
200 g dió/mogyoró v. 1:1 arányban mindkettő
50 g zsemlemorzsa
1 kk fahéj
Elkészítés:
3 tojássárgát és a porcukrot habosra verjük (kb 5 perc robotgéppel). Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót és a zsemlemorzsát.
Hozzáadjuk a fahéjjat és a 3 tojásfehérféből fervert fehérjehabot alákeverjük.
Bevajazott tortaformába (v. őzgerinc) megsütjük, közép fokozaton.
Ha kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk. Marcipán répafigurával díszithetjük, vagy olasztott étcsokoládéval bevonjuk.
Tanácsok:
Nekem mindig sikerem van ezzel a sütivel.
Én néha 100 g diót helyettesítek mogyoróval. Egy pár szem mogyorót durvábban töröm meg és úgy teszem a tésztába.
Elkészítési idő: 60 perc