Recap After Use

How did I end up here?

láthatatlan nyár...nyomorult vizsgák

2009. május 17. 19:36 - barzoj

A felépülés története...hogy mi mindent befolyásol az idő... és hogy végül mire tanít az élet.

Engem: szerelemre. Minden púder és hitegetés nélkül. Végre egy olyan ember (az ember - vagy mondjam úgy emberemre akadtam) aki mellett tényleg az lehetek aki valóban vagyok. Nem fényez, nem homályosít, nem misztifikál (csak amennyire kell). És én formálódom, és nyavalygok és idegesítem és közben jobb emberré válok.

És őt: szerelemre. Makacskodik, néha kiabál és az őrületbe kerget, aztán beismer és néha beismertet. És boldog és egyszerű és nem hordozza a múltat és levéteti az enyémet a vállamról. És bizonytalankodik, és küszködik. Küszködünk. És közben olyan magasságokat élünk meg amiről én álmodni sem voltam képes. Ez szerelem. Ez bajtársiasság. Ez társiasság.

És elmondatja velem amit gondolok, és elmondatom vele amit gondol, és nyelünk nagyokat, a csókok pedig sóssá válnak néha, de végső soron rájövünk, hogy mi egymásnak vagyunk és "minden nagyon jól van".

Ami pedig a szokásainkat illeti...ha a világ szórakoztató produktumai egyszercsak kimerülnének, mi lennénk az utolsó kettő aki elkezdene unatkozni ebben a kütyümániás társadalomban.

Látnunk kell Rómát és Barcelonát. Megkeresi velem Caravaggio szellemét. Nem jut eszembe semmi amit kívánhatnék még...

Szólj hozzá!

2009. május 15. 23:56 - barzoj

what do you do when...

after your boyfriend was a dick?

not because he sprinkled red wine to your favourite t-shirt.

you've just told everything about your feelings. and he said thank you. well, it was a huge mistake from you. never ever tell anything about your currency. be tactic, be fourteen again and don't believe the hormons and the marriage propaganda either. fuck the system.

and i just can't belive that he went back...

so the best solution; grey's anatomy or sex and the city...and trying to forget that you've loved anybody in that whole crappy world.yeah

shit. it!s not in hungarian.

Szólj hozzá!

2009. május 14. 19:59 - barzoj

Ingadozó kedv ideát. Azt, hogy könnyen sértődök minden hülye tudja, akinek volt köze hozzám. De ééén már csak ilyen vagyok. Fiúként elég bután néznék ki: kiabáló képességem semmi, és minden hangosabb szótól képes vagyok elpityeredni. A tesztoszteronokat illetően valószínüleg fukar volt hozzám a Teremtés, de ez végsősoron nem is baj, mert ugye lány vagyok.

Ezt a tényt emancipálódott társadalmunkban sajnos egyre kevesebben képesek felfedezni. Felfedezik, csak a téma objektív - tárgyközpontú - formájában, midőn is nőiségem kedvelt szórakoztató cikk. Pedig nem. Ezerszer elmondom, hogy nem vagyok eladásra szánt jószág. Sem nem bérbevehető, sem nem felszínesen kezelendő. Mindeddig el voltam telve az eszemet és egyéb emocionális értelmemet illetően. Most, hogy az eset fontos és figyelmet érdemel, mindenben elbizonytalanodok.

Azt mondja jól csinálom csak... na és akkor nem lehet bírni az ösztrogénnal és összes testvérével melytől magas a hang és könnyes a szem. Hát lehet ezt így? Egészen fellelkesültem az utazó cirkusz ötletén. De olyan nincs, hogy azt az otthont ott hagyjuk. Olyan van, hogy én kigazdálkodok újabb húszkilót, a nyakamba veszem és a leglehetetlenebb földrészen hallgatom tovább a tökéletlenségem históriáját egy másik perspektívából. Igen. Marha sok dolog aggaszt. Megpróbálhatom elhinni, hogy jóvagyok szocializációból,de az az igazság, hogy rossz csillagzat alatt születtem. A december nem az igazi, utál mindenkit és irigy. Mint ahogy én. Ja meg féltékeny, hogy másról szó ne essék...És akkor minden felesleges dologgal csak hergelem magam. Ez egyébként olyan vicces, ha megnézünk engem. Néha én is eljutok arra a szitre, hogy röhögök magamon.

Na szóval utazó cirkusz nem, egyéb cirkusz várható. Van olyan, hogy barátokat ajándékozni másoknak? Én meg faképnél hagyom az enyéimet. És akkor megint csak ülök és nézem ahogy az emberek jönnek-mennek az életemben.

Kéne egy kamera. Olyan ami az arcokra fókuszál. Csinál nekem egy herzogi montázst, az összes arcról akihez közöm volt valamikor, mindenki kap 10 másodpercet életem kollektív társadalmának filmjében. Nem üzen, nem beszél, csak néz szépen, hogy emlék legyen nekem cellulózon. Fájó, hogy nincs archív azokról akik már elmentek.

És azokról akik elmentek de máshol élnek most. Csak összehajkurászni a felét lenne egy világkörüli út. A sálas fickó aki Pécs volt nekem, a szétszéledt rokonok és exrokonok (többükkel a válás végzett a családi karrierjük során).

Lamentálás stop.

Augusztustól irodai napszámosként, januártól pedig csak a Gondviselés tudja miként leszek emlék valakinek, alkalmazott másnak, társ egynek és elégedettség magamnak.

Szólj hozzá!

2009. május 12. 12:18 - barzoj

Na az van, hogy úgy sosincs ahogy én azt elképzelem. Hasonlatos, majdnem ugyanolyan...de nem a pontos képe. Ez amúgy az a 30ipszis szám: ha a világ fent van neked kell lent lenni.

A kísértetek sosem tűnnek el. Meg kell tanulni velük együtt élni, és beletörődni, hogy minden embernek van múltja. És nem basztatni őket a sajátunkkal, kedvtelésből és bosszúvágyból. És ha a múlt interaktív kapcsolatba lép a jelennel, lehetőleg nem dührohamot kapni és kihajgálni minden elektronikus kommunikációs eszközt, zárva a sort a kedves delikvenssel. ÚÚÚÚÚÚÚÚtálat.

Mindig megkapom,hogy nem irányíthatok mindent. Miért pont nekem mondják??? Annak aki amióta az eszét tudja, nem képes elfogadni ezt a tényállást. A helyzet a következő, leállok rágni magam, aztán vagy röhögő vagy síró görcs. Aztán valami megmagyarázhatatlan javulás, és konzultáció a Gondviseléssel, hogy ugyan tessék már intézni valamit mert nem vagyok én rossz gyerek. És kezdődik minden előlről.

És én megteszek mindent. Most. Tényleg. És annyira annyira szégyellem magam miatta. És ez még csak az eleje.... nade mindegyis, csak én keserednék el mégjobban, ha most összeterelném az áldozatok névsorát...

Amúgy az igazság örök és változatlan: ha lenyugszol és elkezded csinálni...lassan működni kezd az egész, és te észre sem veszed, hogyan ülsz vissza arra a nagyon magas lóra.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása